Followers

Friday, 9 September 2011

Park Chu-Young

Park Chu-Young merupakan pemain pertama yang dibawa masuk oleh Arsene Wenger setelah kekalahan memalukan skuad Gunners yang tewas 8-2 di Old Trafford.. Park merupakan pemain Korea yang pertama di dalam skuad Gunners; berpindah daripada Monaco setelah 3 musim berada di sana.. Karier bola sepak Park mula melonjak naik sewaktu membawa South Korea memenangi piala pusingan AFC Youth Championship 2004 yang mana Park turut terpilih sebagai MVP dan memenangi Golden Ball Award.. 


Park akan memakai jersi bernombor 9 yang ditinggalkan oleh Eduardo yang berpindah ke Shakhtar Donetsk ketika musim panas tahun lepas.. Kemasukan Park juga dijangka memberi saingan sengit buat Gunners di bahagian serangan sekaligus menyaksikan Chamakh berdepan dengan risiko memanaskan bangku simpanan~ Rekod cemerlang Park ketika beraksi bersama pasukan kebangsaannya ternyata memberikan sedikit harapan buat penyokong Arsenal yang kempunan piala setelah kemarau 6 musim~


p/s Waktu berada di Korea tahun lepas, video awal EPL Highlights di sana menunjukkan imej kartun Park Ji-Sung (MU) dan Lee Chung-Yong (Bolton) sepak bola.. Selepas ini mesti ada imej Park pula ;)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Arsenal FC