Followers

Tuesday, 20 September 2011

AMG Raya Gathering

17 September - KUALA LUMPUR

Sempena perlawanan Blackburn Rovers vs Arsenal yang berlangsung sekitar jam 1945 iaitu selepas Maghrib, warga Arsenal Malaysian Gooners (AMG) telah mengadakan "gathering" disekalikan dengan majlis hari raya yang bertempat di KeyangDot iaitu restoran kepunyaan salah seorang ahli AMG yang berhampiran dengan Mid Valley.. Bersyukur apabila salah seorang ahli AMG yang juga duduk di Shah Alam sanggup datang mengambil ak dari rumah untuk sama-sama bergerak meskipun tidak pernah jumpa sebelum ini.. Kami tiba agak lewat dek traffic jam teruk selepas Tol Batu Tiga.. 10 minit sebelum 1st Half tamat baru sampai..


Sepatutnya tema pakaian "gathering" kali ini ialah baju raya tapi majoriti yang hadir menayangkan jersi Arsenal baru (笑) Terharu bila dapat layan bola; maki sama-sama, jerit kegembiraan bila pemain Arsenal menjaringkan gol dan begitulah sebaliknya.. Sedih sebab di Jpon selalu tengok bola keseorangan (-_-") Blackburn yang berada di tangga bawah liga pun boleh mencatatkan kemenangan pertama musim ini menentang Arsenal! Tapi minggu ini juga banyak mencatatkan kejutan yang sama untuk Swansea dan Norwich= Dah takdir mereka menang, hanya bersyukur tak tewas teruk macam hari itu sudah ;)


Perlawanan berkesudahan Arsenal tewas 4-3 di gelanggang lawan meskipun Arsenal berjaya mendapat 5 gol dalam perlawanan tersebut.. Ini merupakan kali ke-3 ak hadir AMG Gathering dan ini kali ke-2 yang menyaksikan Arsenal tewas! Rekod baru tercipta kali ini kerana berjaya menghimpunkan ramai warga AMG termasuk penulis akhbar The Star, Anand K Pillai~ Walaupun kecewa dengan keputusan perlawanan, waktu bergambar masing-masing menunjukkan muka kemenangan (笑) Sebelum pulang, member AMG jemput pergi Open House rumahnya di Seksyen 17..

p/s Gambar-gambar lain boleh dilihat melalui sini~

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Arsenal FC