Followers

Sunday, 3 February 2013

Nacho Monreal

Arsene Wenger membawa masuk pemain baru di minit-minit terakhir pintu perpindahan Januari dengan membawa masuk Nacho Monreal, pemain Sepanyol daripada Malaga yang bermain di posisi pertahanan kiri.. Pemain berusia 26 tahun ini kononnya dibawa masuk bagi membantu "meringankan" beban Santos memandangkan Gibbs terpaksa bercuti panjang dek kecederaan ketika beraksi menentang Liverpool.. Nacho memakai jersi no 17 dan dilaporkan dibawa masuk daripada Malaga dengan rekod perpindahan sekitar £8.3 juta~


Nacho merupakan produk daripada CA Osasuna; beraksi buat kali pertama menentang Valencia CF pada 22 October 2006~ Aksi Nacho bersama Osasuna menaikkan namanya di persada antarabangsa ketika menyarung jersi Sepanyol bawah 21 dan juga skuad senior ketika menentang Macedonia pada August 2009~ Nacho kemudian menanda-tangani kontrak perjanjian selama 5 tahun bersama Malaga pada June 2011 yang menyaksikannya berganding bahu bersama Cazorla.. Nacho bermain sebanyak 45 perlawanan dan berjaya menjaringkan 1 gol sepanjang karier bersama Malaga sebelum berpindah ke Arsenal.. 


p/s Harap-harap Nacho dapat membantu menguatkan barisan pertahanan Arsenal yang sedang rapuh nih (-_-") 

14 comments:

  1. hehehe ena tak follow up pasal bola ni sangat2... apapun, nak buat satu permintaan boleh?? nanti kalau ada msa lapang upload gambar suasana kat jepun tu.. ena teringin sangat nak tengok.. malas nak google, tak best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. gambar suasana??
      huhu.. insyaAllah kalau ada entry yang berkaitan..

      Delete
  2. peminat arsenal ke, sy x pandai sgt tp support arsenal sbb husband..hehehe ;p

    ReplyDelete
  3. alamak bola... tk boleh nak comment tk minat bola

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sebab komen juga.. ;p

      Delete
  4. All the best to him.
    Harap2 klu dah femes di Arsenal nanti tak lah tetiba lari mcm fabregas

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe.. dah biasa dah pemain keluar masuk..
      janji dia dapat menyumbang sesuatu pada pasukan sudah memadai :)

      Delete
  5. tak amik tau sgt pasal bola...tp klu pasal CR BL ske lah...hahah =p arsenal ke? GGMU lah!

    ReplyDelete
  6. pehh..ko ni fan hard arsenal kn..huhu..
    ni lah pemain baru nye kn...hebt2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoho..
      takkan baru tau bro~
      siap ada label lagi..
      haha

      Delete
  7. Players come and go. But I can see that Arsenal is more like the 'supplier' of good players to other EPL teams this few years. Nasri, Toure, van Persie, etc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah..
      lately it turns out like that..
      well, players goal is to win titles but unfortunately Arsenal is not in the right path to win any titles at the moment so high ambition players tend to find new atmosphere at other clubs just like working professional like us ;)

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Arsenal FC