Followers

Tuesday, 31 March 2009

junior lagi~

30 Mac - KUSATSU

Abis jer orientasi kt 大学 (universiti), bebudak ni 9 orang naik teksi 3 buah ntk gerak ke umah diorang di 青地町.. ke-otai-an teksi2 di Jepun yg x pakai ナビ (navigator) hanye perlukan peta jer ntk cari umah budak2 nih.. siap lalu jalan short cut tuh, x sampai 2000円 pon dari 大学.. kire lepas ni kalo diorang malas sangat nk g naik bas @ beskal, boleh jer naik taxi gi 大学.. waktu diorang sampai umah, hari dah gelap so nk kluar g beli barang2 memang dah x sempat la.. nasib baik Salmi bermurah hati tolong beli kan siap2 ntk 9 orang ni 布団 (tilam) setiap sorang.. sampai jer mansion diorang, orang 布団 dah tunggu da.. bila masuk umah buat pertama kali, tgk2 lampu bilik takde.. yg ade cume lampu dapur gas jer.. bertemankan lampu tuh, kitorang stay sampai 8:30 nk tunggu beg2 diorang dari 八王子 (hachioji) sampai..

Dah settle sumer, ak bawak diorang gi makan kt restoran cina yg terkenal; バミヤン (bamiyan).. g kedai tu jalan kaki jer walaupon agak jauh dari umah.. leh kate sumer order テンシンハン (cam nasi pataya..).. tp maybe sbb pekerja kurang, boleh tahan gak nk menunggu makanan tu siap.. dia bawak 3 pinggan, 3 orang dah abis makan baru datang pinggan member2 lain.. esoknye plan nk tukar duit n beli beskal.. kalo sempat nk wat 携帯 (handset) ntk diorang.. prepaid jer la kot..

5 comments:

  1. bamiyan tmpt ko tak letak ayam eh???best gler.

    ReplyDelete
  2. dah x leh ke?
    huhu.. kasi la fatwa dia..

    ReplyDelete
  3. ntah le..ad org ckp abg yana check yg bamiyan guna stok yg x halal. huhu...wallahu'alam.

    nk tau lebih lanjut check le sendiri..hihi.internet yg super-laju plus hanset kan ade =)

    ReplyDelete
  4. hmm... time order tu ade gak tanye ade pki 肉 ke x.. dia cakap xde.. ni baru kali ke 2 ak makan kt situ.. hmm, kene suruh dak2 後輩 ni jaga2 la lepas nih..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Arsenal FC