Followers

Monday, 12 August 2013

Lesen Memandu Baru

7 August - PADANG JAWA

Pagi itu Ummi ajak pergi buat lesen baru sebab alang-alang Ummi punya lesen hilang jadi dia ajak teman sekali.. Bertolak dari rumah jam 07:30; dalam hati masih terasa terlalu awal tapi bila sampai agak terkejut dengan bilangan orang yang beratur sampai di luar bangunan! Waktu dapat nombor sekitar jam 08:00, rasa macam nak balik rumah tidur semula sahaja sebab nombor yang tertulis ialah 124! Mujur terserempak dengan member sejak sekolah rendah yang kebetulan mempunyai hajat yang sama pada pagi itu jadi kami berborak sehingga jam 09:30 bila Ummi telefon memberitahu dah cecah 100~


Bila tiba nombor giliran, aku beri gambar, kad IC, dan juga lesen lama.. Sekali kena tegur sebab lesen aku mati tahun 2015.. Sepatutnya lesen hanya perlu ditukar bila sudah mati, tak perlu gelabah buat baru awal-awal (笑) Dah alang-alang dekat situ, aku minta update 5 tahun, tapi oleh sebab maksimum dia memang 5 tahun dan aku lesen aku masih berbaki 2 tahun, maka aku hanya boleh extend sebanyak 3 tahun sahaja.. Jumlah yang aku bayar ialah RM105.. Selesai pembayaran, maju ke kaunter lain untuk memberi resit dan gambar, kemudian tak sampai 5 minit dah siap lesen baru! 

p/s Kalau tidak bawa gambar, dia akan guna gambar di dalam kad IC~


10 comments:

  1. piah sampai skang belom renew lesen lagi. patutnye bulan 6 haritu. harap2 tak kene denda sebab lewat gi renew :p

    dia guna gambar ic ek kalo tak bawak gambar? aritu pegawai kat tempat piah tu cakap, kalo tak bawak gambar sendiri, nanti dia suruh kita ambik gambar dekat situ jugak. tak tahu la camne. esok baru ade masa nak pi renew lesen hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. part kalau lambat kena denda tu wallahua'lam~

      oh, mungkin lain tempat lain kot cara dia :)

      Delete
  2. kenapa lecen kyo lain? kenapa kyo punya x liminate tapi ain punya liminate?

    ReplyDelete
    Replies
    1. umi kyo punye pon mcm kyo punya eh?

      Delete
    2. sama la kot..
      sbb buat tempat yg sama

      Delete
  3. Berminat nak abil Lesen Memandu Kawasan Shah Alam boleh call
    012-2663123 Lili / 017 3656292 Wan ( whatsapp , line , wechat )

    http://institutmemandu-belajarmemandu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Berminat nak abil Lesen Memandu Kawasan Shah Alam boleh call
    012-2663123 Lili / 017 3656292 Wan ( whatsapp , line , wechat )

    http://institutmemandu-belajarmemandu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Berminat nak abil Lesen Memandu Kawasan Shah Alam boleh call
    012-2663123 Lili / 017 3656292 Wan ( whatsapp , line , wechat )

    http://institutmemandu-belajarmemandu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Berminat nak abil Lesen Memandu Kawasan Shah Alam boleh call
    012-2663123 Lili / 017 3656292 Wan ( whatsapp , line , wechat )

    http://institutmemandu-belajarmemandu.blogspot.com/

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Arsenal FC