Followers

Tuesday, 1 September 2009

20th Century Boys

1 September - KANSAI

Hari yg begitu memenatkan + memeningkan.. Memula ak gerak ke Kyoto dgn niat nk tukar handset; amik iPhone 3GS~ ak plan nk 解約 (cancel) kontrak ak skang pastu try mintak no phone yg sama waktu 新規登録 (register new) nanti (nk jimat 2.4万円 nyer pasal=) tp malangnye semua kedai Softbank yg ak g kate stok 3GS abis= nak tak nak kene 予約 (booking) dlu; tp masalahnye paling lewat dalam 3 minggu baru leh dpt.. dah nk balik Malaysia sabtu nih; so ak tangguhkan jer la dlu niat nk tukar handset~ ade ura2 kate kempen iPhone ni bakal dipanjangkan sebab tgh hot lg skang= dalam perjalanan ak singgah sat 寺町 (Teramachi) ntk belikan お土産 (ole2) ntk family dan 先生 (lecturer) di UniSEL~ jenguk jap kedai cermin mata usha model2 baru alang2 nk tukar baru kt Malaysia nanti.. staff tu cakap lensa hijau tgh 人気 (popular) skang nih= pusing2 sekitar 寺町 sampai jam 1700 pastu ak gerak ke 京都駅 (Station Kyoto) ntk pulang ke 南草津駅 (Station umah)~ pastu dr situ gerak ke AEON Mall naik bas skali ngan Adib sebab malam ni kitorang akan layan 20th Century Boys : Final Chapter - Our Flag \(^o^)/


Kitorang berbuka kt food court; makan たこ焼き (sotong goreng) 6 ketul pastu beli popcorn seblom masuk wayang.. kt tiket tulis stat jam 2000 tp dgn iklan ape sumer, dlm jam 2015 kot baru mula~ nasib baik dia ade tunjuk flashback previous 2 chapter dalam 5 minit camtuh; paham skit jalan citer~ mungkin sebab penat sangat satu hari nih membuatkan ak terlelap skejap2 tp overall ak kagum gak la ngan movie nih.. banyak kali gak la bulu roma ak menegak waktu layan beberapa scene mantap dlm movie nih= walaupon ade part2 dalam 漫画 (manga) yg dia x tunjuk tp part2 penting memang x tinggal aa= x boleh blah part ending bila dah abis sumer sari kata dsb; ade sambungan dalam 15++ minit mengenai rahsia sebenar watak ともだち (friend)= ni kalo tayang kt Malaysia sure ramai terlepas nih~ :-/ tetiba leh layan plak lagu tema filem nih, t rex - 20th century boys.. jom layan=


3 comments:

  1. fuuu..nk tukar 3gs terus..mantap~

    ReplyDelete
  2. mantap 3GS, tukar-tukar, berbaloi.

    ReplyDelete
  3. huhu.. nk tukar tp x dapat..
    ade hikmah la nih~ :-/

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Arsenal FC